Τα Νέα Της Πόλης

ΟΠΑΠ: Διευκρινίσεις προς την Ε.Κ. για την πρόσθετη πράξη με το δημόσιο

Διευκρινίσεις όσον αφορά τον τρόπο αποτύπωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού μετά και τη συμφωνία της 12 Οκτωβρίου 2020, με το ελληνικό δημόσιο, που ορίζει τη φορολόγηση με μειωμένο φορολογικό συντελεστή για την προσεχή 10ετία, παρέθεσε ο ΟΠΑΠ, μετά από αίτημα της Ε.Κ.

Ο όμιλος ενημερώνει επίσης ότι θα προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις κατά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων έτους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας:
Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.E. ("ΟΠΑΠ Α.Ε.", "Εταιρία"), κατόπιν του από 15.01.2021 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την παροχή πρόσθετων διευκρινίσεων και σε συνέχεια των από:
- 01.04.2020 δημοσιευθείσας Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης 2019,
- 16.10.2020 Ενημερωτικού Δελτίου Κοινού Ομολογιακού Δανείου και
- 25.11.2020 Δελτίου Τύπου οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2020 της Εταιρίας, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με τα ακόλουθα: 

Από τις 13.10.2020 και έπειτα, η εταιρεία θα καταγράφει ποσοστό εισφοράς του Ελληνικού Δημοσίου ίσο με 30% επί του μικτού κέρδους των παιγνίων στην αντίστοιχη γραμμή της Κατάστασης Αποτελεσμάτων "Εισφορά επί των καθαρών εσόδων και λοιπές εισφορές". Επίσης, ο ΟΠΑΠ θα αναγνωρίζει ως έσοδο, πάνω από την γραμμή των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), το ποσό που έχει προπληρώσει (και αντιστοιχεί σε αξία ίση με 1.831εκ. συνολικά ή 183,1εκ. σε ετήσια βάση) προσαρμοσμένο για την επίδραση της εταιρικής φορολογίας.

Κάτω από την γραμμή των EBITDA, ο ΟΠΑΠ θα καταγράφει τόσο την απόσβεση της δαπάνης του πρόσθετου ανταλλάγματος (ήτοι €375εκ. συνολικά ή €37,5εκ. σε ετήσια βάση) όσο και τον φόρο εισοδήματος που προκύπτει βάση του εκάστοτε ισχύοντος φορολογικού συντελεστή (επί του παρόντος 24%).

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την Πρόσθετη Πράξη, στο τέλος της δεκαετούς περιόδου θα πραγματοποιηθεί εκκαθάριση υπολογίζοντας το σωρευτικό δεκαετές ποσό της εισφοράς επί των καθαρών εσόδων (30%), προσαρμοσμένο για την επίδραση της εταιρικής φορολογίας, έναντι του πραγματικού πληρωθέντος ποσού εισφοράς επί των καθαρών εσόδων για την ίδια περίοδο και του ποσού των 1,831 δισ. ευρώ.

Η εν λόγω εκκαθάριση ενδέχεται να καταλήξει σε πληρωμή ποσού εκατέρωθεν (Ελληνικού Δημοσίου ή ΟΠΑΠ Α.Ε.), ανάλογα με την διαφορά που θα προκύψει από τον παραπάνω υπολογισμό. Τέλος, η εταιρεία θα παρέχει περαιτέρω ενημέρωση σχετικά την Πρόσθετη Πράξη και τις οικονομικές επιπτώσεις με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2020 και την αντίστοιχη τηλεδιάσκεψη στα τέλη Μαρτίου 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 19:10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.