Τα Νέα Της Πόλης

Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει δυνατότητα για άνοιγμα κι άλλων κλάδων της οικονομίας

Για το άνοιγμα της αγοράς μέσω του click away μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας πως η λύση αυτή επιλέχθηκε προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των μεταφορικών εταιρειών.

«Αντί να παραλαμβάνουμε τα προϊόντα στο σπίτι, τα παραλαμβάνουμε έξω από το κατάστημα. Είναι μια αποσυμφόρηση του συστήματος μεταφοράς και παράδοσης των προϊόντων», είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Παράλληλα ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε ότι και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα μπορούν να λειτουργήσουν κατά τον ίδιο τρόπο με τα απλά καταστήματα λιανικής, χρησιμοποιώντας τα e-shop που διαθέτουν και να παραδίδουν τα προϊόντα στους πελάτες τους στον ανοιχτό χώρο στην είσοδο των κέντρων.

Αναφερόμενος στη λειτουργία του click away, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, σημείωσε ότι όλα τα καταστήματα που επιλέξουν να παραδίδουν τα προϊόντα τους κατά αυτόν τον τρόπο, παραμένουν στο ευνοϊκό καθεστώς οικονομικών ρυθμίσεων, όπως είναι η υποχρεωτική μείωση του ενοικίου κατά 40%, η δυνατότητα της επιστρεπτέας προκαταβολής και η αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων τους με την καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού.

Παράλληλα σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιπλέον μέτρα ή για άνοιγμα άλλων κλάδων της οικονομίας, τονίζοντας ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες, αυτή είναι η δυνατότητα αυτήν την στιγμή».

«Γκρίνια» από τους επιχειρηματίες

Ο Νίκος Παπαθανάσης, ωστόσο, σχολίασε και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση από τους επιχειρηματίες του λιανεμπορίου με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης να σημειώνει ότι «έχουν το δίκιο με το μέρος τους σε πολλά από αυτά που ζητούν».

Πάνω από 650.000 αναστολές εργασίας έχουν ήδη πληρωθεί, ενώ οι υπόλοιπες 24.000 που δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, είναι γιατί έγινε λάθος στην καταγραφή των στοιχείων. «Είναι ανοιχτό το ΕΡΓΑΝΗ για να επανέλθουν οι συμπολίτες μας να κάνουν την αίτηση και να λάβουν τα χρήματα», είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 17:35
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.