Τα Νέα Της Πόλης

Lockdown: Τι αλλάζει από σήμερα στην απαγόρευση κυκλοφορίας - Τι ισχύει για μετακινήσεις εκτός νομού

Αλλαγές φέρνει από σήμερα η μερική επαναλειτουργία της αγοράς στις μετακινήσεις των πολιτών, με όλα τα υπόλοιπα μέτρα του lockdown να παραμένουν σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η διαφοροποίηση που υπάρχει,  αφορά την ώρα που ξεκινά η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μέχρι και το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 21:00 ως τις 05:00.

Με δεδομένο ότι το click away για τα καταστήματα θα σταματά στις 21:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας πλέον μετατίθεται κατά μία ώρα και θα ισχύει από τις 22:00 ως τις 05:00 τα ξημερώματα.

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

Όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι αρμόδιοι εδώ και μέρες, δεν θα επιτραπεί καμία μετακίνηση από τη μια περιφερειακή ενότητα σε μια άλλη. Ειδικότερα για όσους έχουν εξοχικά και προγραμματίζουν… διακοπές, θα πρέπει ήδη να το έχουν ξεχάσει και να κάνουν νέα σχέδια. Οι περιπτώσεις στις οποίες θα επιτραπούν μετακινήσεις είναι ελάχιστες κι αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα της απαγόρευσης.

Συγκεκριμένα, έχει γίνει σαφές πως θα υπάρξει ευελιξία σε ό,τι αφορά επανένωση οικογενειών, με ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό από αυτόν που είναι τα άλλα μέλη της οικογένειας ή στην επιστροφή φοιτητών που παραμένουν στην πόλη που σπουδάζουν καθώς ήταν εκεί πριν από την εφαρμογή του lockdown.

Με βάση όσα έχουν ανακοινωθεί οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν:

  • λόγους υγείας
  • επαγγελματικοί λόγους
  • επιστροφή στη μόνιμη κατοικία
  • επανένωση οικογενειών
  • ΠΗΓΗ https://www.rthess.gr/
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020 00:45
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.