Τα Νέα Της Πόλης

Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ήταν η πρώτη φορά που

η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού

Μετά από πέντε  χρόνια στη φυλακή και πέντε αιτήσεις αποφυλάκισης ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Το Πενταμελές Εφετείο άναψε το "πράσινο φως " για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με οριακή πλειοψηφία 3-2. Το δικαστήριο  έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξης  του Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Η θετική εισήγηση της εισαγγελέως

«Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του». Με αυτά τα λόγια  η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων επιχειρηματολόγησε υπέρ της αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους.

Είναι η πρώτη φορά που η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα του πρώην υπουργού για αποφυλάκιση παρά τις δεκάδες αιτήσεις που ο ίδιος έχει καταθέσει στο παρελθόν.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του.

Όπως υποστήριξε «ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», ενώ πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα  υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

ΠΗΓΗ https://lamore-radio.com 

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.